• beleef Friesland
 • Die Nordsee GmbH
 • EDR
 • INTERREG
 • INTERREG Deutschland Nederland
 • Marketing Groningen
 • Niedersächsisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Vekehr
 • Provincie Drenthe
 • Provincie Fryslân
 • Provincie Groningen
 • Wattenmeer – Weltnaturerbe
 • « „Reisdagboek

  Breebaartpolder door de lens van Froukje B Krist

  24. May 2013

  Froukje B. Krist is een echte waddengek. Ze was eind mei in de Breebaartpolder (achter Termunten). Terwijl iedereen in het hele land klaagde over de kou en nattigheid, wist zij deze opname te maken (klik op de foto en hij verschijnt groter in  beeld). Waarmee dus bewezen is dat je aan de Groninger kust soms echt waddenweer kunt beleven  in de goede zin van het woord. Meer zon en mooie open luchten.

  IHet bezoekerscentrum Reidehoeve van het Groninger Landschap heeft een uitkijktoren.De Breebaartpolder is een nieuw natuurgebied van het Groninger Landschap aan de Dollard. Je kunt er een fraai rondje lopen met enerzijds de Dollard en aan de andere kant de polder Breebaart waar het krioelt van de jonge vogels. In het bezoekerscentrum Reidehoeve is een toren vanwaar je over het gebied uitkijkt (foto rechts van het Groninger Landschap). Vanaf de dijk zie je de zeehonden in het wild over wadplaten hobbelen. Vanachter de kijkwand hebben de wilde dieren geen last van glurende mensen.

   

  Tags: , , , , , , ,

  Kommentare